niedziela, 12 październik
Zostaw komentarz

4 porcje Czas: 90 minut Poziom Trudności: 1

Składniki:

  • 500 g pierś z indyka
  • 2-3 łyżki mąki
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku

Marynata:

  • 2 łyżki Sosu ostrygowego House of Asia
  • 3 łyżki Sosu sojowego jasnego House of Asia
  • 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka rozmarynu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 3 łyżki oleju 

Sos: 

  • 100 ml Mleczka kokosowego 23-26% Kara
  • 2 łyżeczki Pasty z imbiru czosnku i chili House of Asia
  • Sok wyciśnięty z 4 pomarańczy
  • 1 cebula drobno posiekana

Sposób przygotowania: 

Pierś pokrój na plastry, rozklep delikatnie i zamarynuj. Następnie mięso obtocz w mące, obsmaż na rumiany kolor i przełóż do garnka. Przygotuj sos: na patelni podsmaż cebulę, pastę, sok z pomarańczy i gotuj 5-6 minut. Na koniec dodaj mleczko kokosowe i całość doprowadź do wrzenia. Gotowy sos przełóż do garnka z mięsem i wymieszaj. Gotowe danie posyp szczypiorkiem.

Pierś z indyka, Pierś z indyka w sosie pomarańczowym

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość