środa, 01 październik
Zostaw komentarz

Sezon na przetwory z ogórków czas zacząć. Na początek polecam ogórki w zalewie curry, które urzekły mnie połączeniem słodkości z ostrym octem i egzotycznym i aromatycznym curry.

 

Składniki:

  • 2 kg ogórków
  • cebula
  • seler naciowy

 

Zalewa:

  • 6 szkl wody
  • 1,75 szkl octu
  • 2,5 szkl cukru
  • 1,5 łyżki soli
  • 1 opakowanie curry
  • 2 łyżki gorczycy

 

Składniki na zalewę zagotować i wystudzić.

Ogórki porządnie umyć i pokroić w ćwiartki. Do każdego słoika włożyć ogórki, gałązkę selera naciowego, plaster cebuli i zalać zalewą. Słoiki gotować 10 minut.

Smacznego!

ogórki, ocet, curry

Wczytywanie komentarzy... Komentarz zostanie odświeżony po 00:00.

Zostaw komentarz jako pierwszy.

Zostaw tu swój ślad...
Niezalogowany ?
lub skomentuj jako gość